100 studenten zoeken creatieve oplossingen voor bedrijven uit de voedingsindustrie |
Bekijk alle nieuwsberichten » |
19-10-2019
Op woensdag 23 oktober komen 100 studenten samen op de campus van Thomas More in Geel voor een 12-uren FOOD AT WORK innovatiedag. Deze wordt georganiseerd door Vlajo, Alimento, Thomas More en Ice Cube, de ondernemerschapswerking van Thomas More. Deze innovatiedag stimuleert de creativiteit en ondernemingszin bij Vlaamse studenten. De jongeren zoeken naar originele oplossingen voor bedrijfscases geformuleerd door de voedingsbedrijven Biscuiterie Thijs, MIKO, Natra en Signature for Foods Belgium.
De studenten zoeken - onder begeleiding van experten uit de voedingsindustrie - een dag lang naar oplossingen voor 4 bedrijfscases rond voeding. De teamleden kennen elkaar vooraf niet. Ze zullen zich snel aan elkaar moeten aanpassen en ontdekken hoe ze het meest efficiënt kunnen samenwerken. De Vlajo Innovatiedag speelt in op een aantal sleutelcompetenties: doelgerichtheid, motivatie, out-of-the box denken, zin voor initiatief, besluitvorming,… en maakt verder gebruik van de organisatorische competenties van de deelnemers. Een jury van bedrijfsmanagers kiest aan de hand van verschillende bedrijfspresentaties het meest beloftevolle idee.
De prijs wordt uitgereikt door Hilde Wynen en Ivo Francken, adviseurs bij Alimento, het opleidingsfonds van de voedingsindustrie.
Deelnemende hogescholen
Erasmushogeschool Brussel | Idea & Innovation Management
University Colleges Leuven-Limburg | Voedings- en dieetkunde
Thomas More | Agro- en Biotechnologie: voedingsmiddelentechnologie
Thomas More | Voedings- en dieetkunde
Thomas More | Elektronica – ICT
Thomas More | Toegepaste informatica
Volwassenonderwijs | Voedings- en dieetkunde
Sint-Michiel | STEM
Programma finale en prijsuitreiking
17.30 – 17.50 Finale presentatie voor de jury
17.50 – 18.10 Einddeliberatie jury
18.10 – 19.00 Bekendmaking winnaars en prijsuitreiking
Praktisch
Woensdag 23 oktober 2019 om 17u30
Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2300 Geel